tiistaina, lokakuuta 18, 2011

Uutta kirjaa ja diasetyylitaukoa

Ja pitänee tännekin kuulumiset kotipanoista (Kettutytöstä) toistella, vaikka ne jo olutpäiväkirjaan tulikin merkittyä. Pidin kettutyttöä la-ma välisen ajan diasetyylitauolla noin 20 asteen lämpötilassa, yhteensä jotain 55-56 tuntia jos tarkoiksi ruvetaan. Tottakai maistoin ennen ja jälkeen tauon ja pakko on myöntää, mutta kyllä poistui sellainen enin "kotioluen" maku diasetyylitauon aikana. Ei voi sen hyötyä kiistää lageria pantaessa. Maku alkaa muistuttaa jo todellakin vihreän pullon lageria ja todennäköisesti tällä reseptillä tehdään toistekin. Tykkään todella paljon (omatekoiseksi on hyvä). No OG:t tasaantuivat sinne 1,014:n kieppeille, diasetyylitauon jälkeen lapposin varovasti oluen loput sekundääriastiaan siten ettei siihen ilmaa sekottuisi liikaa ja tulisi epätoivottuja sivumakuja. Tämän jälkeen kettutyttö takaisin kylmempään - ikävä kyllä en taida päästä riittävän alhaisiin lämpötiloihin, tavoite olisi 8-10 astetta (ideaalisti vieläpä laskevana s.e. lopussa olisi lähellä nollaa), varasto ei kuitenkaan suostu jäähtymään näin lämpimällä alle 11.1 asteen. Talvella on pantava vuoden varastot tätä herkkua :)

No niin, kettutytön kuulumiset olivatkin siinä. Lisäksi tuli Bookplussasta tilattua parit kirjat. Molemmat vanhahkoja teoksia, mutta silti odotan oikeastaan aika innolla niiden saapumista. Toinen oli Roger Protzin "300 beers to try before you die" ja toinen John J. Palmerin "How to brew". Toimitusajat olivat luokkaa 5-15 päivää, joten jos ne kuukauden-parin sisällä olisivat kotona niin pop. Sääli sinänsä että kotimaista kirjallisuutta on niin vähän, MEINASIN jo ostaa Mikko Salmen kirjoittaman "Kippis!", mutta peilasin hintaa ja päiväystä ja tulin siihen tulokseen, että halvemmallakin saan yhtä vanhaa tietoa. Sinänsä olisi kulttuuriteko lukea k.o. kirja, mutta taidan tyytyä kirjaston kappaleisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti