sunnuntaina, lokakuuta 23, 2011

Litovel Premium 5,0%



Viikon kerho-oluena toimiva Litovelin panimon Tšekkipils Litovel Premium on Pivovar Litovelin tuote. Panimo itsessään on perustettu vuonna 1893, vaikka kaupungilla on oluthistoriaa jo vuodesta 1291. Litovelin, perinteisellä Tšekkiläisellä panimotekniikalla ja perinteisistä Tšekkiläisistä raaka-aineista valmistettu korkealaatuinen olut levisi nopeasti synnyttyään valmistusalueen ulkopuolelle ja sai "toiseksin imekseen" Määrin pilsneri. Muita Litovelin panimon tuotteita ovat mm. Litovel Classic, Litovel Moravan, Litovel 13° Special, Litovel Dark, Litovel Free ja Litovel Maestro. Suomesta näistä saa Premiumin lisäksi ainakin Classicia ja Darkkia, etsintäpaikkana toimii hyvin varustellut Citymarketit (pl. premium, joka on vahvuutensa takia vain Alkossa).

Lasiin kaadetun oluen vaahto on tiivis ja hieman kermainen, joskaan sitä ei muodostu reilusti vaikka kuinka yrittää. Väri on aavistuksen tummempi kullankeltainen ja tuoksuu kevyesti sitruunaiselle. Jo tässä vaiheessa huomaa että oluessa on happoja. Ensihuikassa suutuntuma jää ohueksi, maku pyörii suussa hieman ruohoisena, ehkä pientä yrttisyyttä ja voisuutta on havaittavissa, kuten myös sitruunaisuutta joka myöskin tuoksussa ilmeni. Jälkimaussa on hieman katkeroa jonka maku kestää suussa pitkään, vaikkei voimakas olekaan. Lasin pitsistä loppupuolta kohden olut vain paranee.

Kokonaisuutena Litovel Premium on aika keskinkertainen Tšekkipils. Maku on raikas ja olut on varman pilsmäinen, mutta se ei tarjoa juurikaan mitään suuria yllätyksiä. Alusta loppuun tasalaatuinen kokemus. Kulutusoluena menisi hyvinkin muutama törppö iltaan, tai ruuan kanssa yksi. mutta jos nautiskelu- tai seurustelujuomaa lähtee hakemaan, ei tämä ehkä ole paras valinta.

Pisteet: 3/5



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti