torstaina, lokakuuta 06, 2011

Panovehkeet tuli!


No niin, nyt sitten tuli ne kauan odotetut panovälineet Melkolta (www.kotiviini.fi), kohtuu nopsa toimitus ottaen huomioon että sunnuntaina taisin tilata. Mitä paketissa sitten olikaan:

- Pari tarralämpömittaria pöhinäpönttöjen kylkeen.
- Coopersin European Lager (International-sarjaa), toinen normaali Coopersin Lager oli jo olemassa.
- 2x0,5kg Vaaleaa Spraymallasta.
- 1kg Coopers Brew Enhancer 1.
- 1 mittalasi kun viimeksi ei meinannu lasit riittää ominaispainon mittaamiseen.
- Sekoituskauha!
- Korkkeja 2x80kpl

Lisäksi Melkko oli laittanut mukaan korkin/purkinavaajan. Mukava ele sinänsä, viimeksi jotain spesiaalia taisi SP-elektroniikka laittaa kun tilasin isomman satsin jotain elektroniikkakomponentteja - hyödystä toki voidaan aina keskustella. Paketissa siis kahden panokerran ainekset, 'bout 30-40 litran edestä. Ajattelin että nuo pari kertaa saa riittää ja sitten yritetään jotain tehdä osittaismäskäämällä jos jo jotain olisi oppinut näistä uutepanopuuhista. TOKI jos jotain hyvää saadaan näistä aikaiseksi niin reseptit tulevat olemaan jemmassa ja toistettavissa :)

Nyt ennen kuin näistä laitetaan poika pöhisemään, pitää tuo ulkovaraston lämpötila saada ajettua järkevän alas ja fiksusti kontrolloitavaksi. Tavoitelämpötila 12-15 astetta, että pystyy lagiakin panemaan (oikeasti, tuossa European Lagerissa saattaa jopa olla lagerhiiva!). Normaali Coopersin Lager kai on edelleen "alehiivalla", joten tämä käy varmaan kuolematta vielä korkeammissakin lämpötiloissa. Nyt persusta polttaisi tuon satsin tulillelaitto kun juomaan sitä pääsee kuitenkin vasta parin kuukauden päästä.. Tarkalleen ottaen jos käyntiaika on 2-3vkoa ja sekundäärissä pitäisi vielä 2-3vkoa, voisi pullottaa juurikin ennen kertausharjoituksiin lähtöä ja voisi jättää lämpimään kehittämään hiilihappoja n. 2vkoksi ja sitten vielä kylmässä viikko-pari... Sitten voisikin napostella herkkua naamariin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti