perjantaina, kesäkuuta 29, 2012

Täyslihahampurilaiset remoulade-kastikkeella

Nälkä siirtyi eilisellä ruoalla vasta tälle päivälle, joten tuli tehtyä hamppareita. Sellaisia basic täyslihapihviburgereita joihin sitten mausteeksi remouladekastike kun se vaan toimii hampparin kanssa :D

Remoulade-kastike:
100g kermaviiliä
1dl majoneesia
½dl maustekurkkua
1rkl kapriksia
1 salottisipuli
3 babyporkkanaa
2rkl persiljaa
½tl dijon-sinappia
1/4tl suolaa
mustapippuria

Pilko kaikki todella pieniksi (maustekurkku, kaprikset, salottisipuli), raasta porkkanat karkealla terällä, lyö kaikki sekaisin ja pistä jääkaappiin muhisemaan tunniksi että maku tarttuu - ja kastike onkin sitten valmis. Äärettömän helppo ja hyvänmakuinen dippi/hampparimajo. Toimii kuulemma myös kalan kanssa, vaikka itse teen tillipohjaisen kermaviilikastikkeen lohelle (nom).

Hampurilaiset
400g jauhelihaa
suolaa
pippuria
hampparisämpylöitä
paprikaa
maustekurkkua
tomaattia
tammenlehtisalaattia
kuullotettua punasipulia
Cheddar-juustoa (itse käytin sulatejuustomallia, ei ole oikein hyvä)
(Gruyere-juustoa - Cheddar-gruyere -raaste on oikein toimiva yhdistelmä!)
Öljyä ja voita paistamiseen

Sekoita jauheliha, suolaa ja pippuria sekaisin. Ei tehdä nyt mitään lihamureketta vaan tylysti täyslihapihvit. Suola sitoo lihasta proteiineja sen verran että saa näppärästi sitkoa tuohon jauhelihaan ja se kestää aika hyvin sitten paistaessa kasassa. Muotoile lihasta 'bout 6 pihviä jotka ovat pikkuisen isompia kuin hampparisämpylä, jauheliha kun kutistuu pannulla. Paista öljy-voiseoksessa kypsiksi. Kun pihvit on melkein valmiita, laita cheddarsiivut tai cheddar-gruyere raaste pihvin päälle ja anna sulahtaa. Siivuta muut ainekset ja kuullota nopeasti punasipuli pannulla, lämmitä hampparisämpylät joko pannulla, leivänpaahtimessa tai mikrossa. Täytä hampparit ja pistä väliin reilusti remouladea ja ketsuppia.

Nämä on tämmöisiä pieniä suupaloja, joten varaa se pari-kolme hampparia per naama. Mutta toimii!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti