torstaina, heinäkuuta 05, 2012

Sienestäjän possukastike uusilla perunoilla

Kesänälkä yllätti ja possua & kanttarellia rupesi tekemään mieli - internet apuun ja possupediaan (ps. helvetin hyvä sivusto). Sieltä sitten silmiin sattui sienestäjän possukastike. Reseptin kopioin nyt tänne, mutta muistakaa että orkkis löytyy possupediasta:

200 g kantarelleja
4 pekoniviipaletta
1 rkl rypsiöljyä
1 pkt (300 g) porsaan suikalelihaa
1 valkosipulinkynsi
1 hapan kotimainen omena
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia
3 rkl vettä
50 g rucolaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kanttarelleja oli itsellä 170g, possua se 400g, balsamicoa käytin vain 2rkl, koska yleensä allekirjoittaneelle tuo etikka aiheuttaa ylimääräisiä katkerotunteita - tässä reseptissä kuitenkin olisi tuo 3rkl balsamicoa aivan helvetin jees.

Ohje oli hiukka "työläs", käytin nimittäin säilöttyjä kanttarelleja kun muuta ei ollut saatavilla. Tarkoittaa sitä että suolat piti huuhtoa ensin kanttarelleista pois puristellen sienä muutaman minuutin ajan juoksevan veden alla. Tämän jälkeen kanttarellit pannulle ja odotetaan että niistä neste pakenee, säilökekanttiksista ei juurikaan nestettä irtoa valutuksen jälkeen (ps. muista maistaa kanttarelleja, etteivät jää liian suolaisiksi). 

Pilko pekoni pieniksi ja lisää pannulle. Anna paahtua ja tämän jälkeen lorauta öljyä ja lisää possunsuikaleet, ruskista possut. Kun porsaat on ruskistettu, kuori ja pilko valkosipuli & lisää se possujen perään. Tämän jälkeen halkaise ja kuori omena, poista siitä siemenkota ja pilko pieniksi. Lisää omppupalat pannulle ja kääntele niitä hetki muun ruoan sekaan. Lisää balsamico, vesi ja siirappi ja anna kastikkeen kiehahtaa nopsaan (ei se varmaan kuumalla pannulla ihmeitä vaadi...). Nosta lopuksi pannulle rucolat, lisää suola ja mustapippuri ja kääntele vähän s.e. rucola menee "mukavan lötköksi". Allekirjoittanut tarjosi evään uusien perunoiden kanssa ja tuli muuten aivan shaattanan hyvää, joskin hieman jostain potkua voisi tähän saada (pippuri/balsamico, ei näissä kannata säästellä). Oli sopivan kesäisen kevyt eväs ja ei kun kanttarellikautta odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti