sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2012

Misericorde Pilsener pulloon

Tänään taas yksi huipentuma. Misericorde Pilsener oli näköjään maineensa veroinen ja antoi armokuoleman bakteereille mäskäysastiassa. Olut maistui pitkästä aikaa täysin raikkaalle ja oikealle pullotusvaiheen makutesteissä. Hieman vielä on vetistä joten runkoa pitää jostain pikkuisen repäistä, ehkä joku crystal 60:n lisääminen tai korkeampi mäskäyslämpötila voisi olla ratkaisu tähän.

No, mutta olutta siitä tulee ja tällä kertaa tuntuisi maistuvan jo oikealle. Pullotuksessa ei mitään ihmeellistä ollutkaan, muuta kuin M84 Hefe lähti pullotuksen yhteydessä viemäriin. Haju ja maku vain pahenee tuossa tuotoksessa viikko viikolta joten kontaminaatiosta ei enää ole minkäänlaista epäilystä.

Seuraavaksi Misericorde saakin olla lämpimässä pullossa pari viikkoa ja sitten kypsymään kylmään. Vaikka moni taitaa lagerinsa hiilihapottaa kylmemmässä lämpötilassa, on tälle tuo 14 astetta ollut ok. Ja muuten, diasetyylitauko onnistui, oluessa ei ole yhtään voipopparin makua vaan maistuu raa'asti lagerille. Blue Box Premiumille jopa, eli aikasta bulkkikamaa tuli tehtyä. Saa olla itsestään ylpeä :)

Niin joo ja FG oli 1.008@18C, olutta saatiin talteen 7,5l  eli ihan ok. Mäskäystehokkuudessa päästiin omaan ennätykseen eli 82%. Tämä on siellä missä pitää, eli mäskäysastian uudelleeneristys onnistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti