sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2012

Lihapullia tomaatti-yrtti-valkosipuli -kastikkeessa

Koska tämäkin olisi taas vaatinut oman bloginsa ja alan kirjoittajana olemaan kypsähkö pitämään sataa eri blogia niin päätinpä sitten tänne aloittaa myös ruokapuolen seikkailuista kirjoittamisen. Reseptitkin pitää johonkin kirjoittaa ylös, eikä niitäkään kehtaa kymmenessä paikassa ylläpitää :D

Tänään iski pikkunälkä eilisten colamarinoitujen possuvartaiden + balsamicoperunoiden jälkeen, joten suunnitelmiksi pyörähti lihapullat. Ihan perinteiset sellaiset, pienellä kastikespesialiteetilla. Varastin kastikereseptipohjan Kreikkalaisesta Smyrnan makkaroiden reseptistä jota tässä pari viikkoa sitten tein ja modifioin sopimaan pykälää paremmin lihapullien kanssa. Voin sanoa, että hyvää tuli ja nälkä lähti :P

Resepti 2-4hlölle on jotakuinkin seuraava:

Lihapullat:
500-600g jauhelihaa (nauta-sika tai sika-nauta)
2dl kermaviiliä
1dl korppujauhoja
1 muna
1pss ranskalainen sipulikeitto
1tl paprikajauhetta
1tl suolaa
1tl jauhettua mustapippuria

Kastike:
800g Kuorittuja säilyketomaatteja
0,5dl Oliiviöljyä
2kpl valkosipulinkynsiä
1rkl Oreganoa
1tl Basilikaa
1tl meiramia
1kpl laakerinlehtiä
(½tl sokeria)
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan

Kyytipojaksi spagettia/pastaa sopivaksi katsottu määrä (itsellä noin 300g spagettia on aika jees). Spagetin voi laittaa kiehumaan sopivassa välissä, muun ruoan valmistukseen menee sellainen 45min.

Sekoita kermaviili ja korppujauhot, anna turvota hetki. Lisää muna,sipulikeitto,jauheliha ja mausteet.Sekoita käsin tasaiseksi tahnaksi ja laita seos jääkaappiin.

Tällä välin tee tomaattikastike. Laita ainekset sekaisin laakeapohjaiseen kattilaan, kiehauta ja anna tämän jälkeen hautua keskilämmöllä noin 0,5h.

Ota lihapullataikina jääkaapista ja muotoile siitä sopiva määrä pullia - tosimies ei tee lasten lihapullia, vaan kymmenkunta tästä lihamäärästä on oikein hyvä :) Paista lihapullat paistinpannulla siten, että ovat ruskeita ja kypsän oloisia. Siirrä lihapullat pannulta tomaattikastikkeeseen ja anna hautua vielä noin 15min keskilämmöllä, että lihapulliin tarttuu tomaattikastikkeen maut. Tarjoa lämpimänä spagetin kanssa.

Ja eikun syömään! Kyytipojaksi kannattanee valita joku kevyt lager, esim. tsekkipilseistä Pilsener Urquell tai Litovel Premium, ehkä myös Brooklyn Breweriesin Brooklyn Lager voisi toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti