torstaina, kesäkuuta 28, 2012

Basilikapossukääröjä haudutettuna tomaatti-valkoviinikastikkeessa + kylmä rosèpippurikastike

No niin, taas iski himo tehdä jotain evästä. Ongelma oli se, että kaapissa oli porsaan paistifilettä 'bout 600g ja ei nyt oikein lähtenyt että mitä sitä tekisi. No lopputulemana oli tällainen mätöke (edelleen kypsymässä):

Possurullat:
600g possun paistifilettä
~2rkl dijon-sinappia
Voileipäkinkkua (tarkoitus oli lyödä pekonia, mutta eipä ollut..)
Tuoretta basilikaa
Coctailtikkuja
Suolaa
Mustapippurirouhetta

Haudutuskastike:
1dl valkoviiniä
1dl vettä
1prk Tomaattipyrettä (25g tjsp)

Kylmä rosèpippurikastike:
1rkl rouhittua rosèpippuria
1rkl hunajaa
½-1tl mustapippuria
100g maustamatonta tuorejuustoa
reilu 1rkl ranskankermaa
reilusti tuoretta ruohosipulia

Pilkoin possufileen parin sentin siivuiksi ja nuijin litteiksi. Maustoin suolalla ja mustapippurilla, sitten toiselle puolelle sivelin ohuesti dijon-sinappia, laitoin sinapin päälle voileipäkinkkusiivut (edelleen, pekoni toimisi varmasti paremmin) ja tämän päälle pari tuoretta basilikanlehteä. Sitten eikun possut rullalle ja rullat kiinni tikuilla. Tämän jälkeen paistoin voi-öljy seoksessa ruskeiksi kaikin puolin ja ruskeat possut nostin kastikkeeseen muhimaan keskilämmöllä noin tunniksi. Kastikkeessa lyö vaan ainekset sekaisin ja liota pyre sinne.

Kaveriksi näille perunaa ja kylmäkastike rosèpippurista, jossa siis kamat vain sekaisin ja tunniksi tjsp. jääkaappiin ottamaan makua. Tästä tuli ainakin pirun hyvää :) Katsellaan mitä tästä tulee!

PS. Lupasin aiemmassa viestissä mainostaa että maistuiko tuo Memphis-tyylinen BBQ-kastike miltään. MAISTUI! Oikein erinomaista mättöä, joskin tiputin jo suosiolla omenaviinietikan määrää 2dl:n. Vieläkin vähemmän voisi olla, veikkaan että 1-1,5dl omenaviinietikkaa riittää omaan makuun. Keittäessä tuota Memphistä kannattaa karsastaa haistelemasta kastiketta, on nimittäin aika tyrmäkän etikkainen tuoksahdus. Helvetin hyvää kastiketta joka tapauksessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti