5dl Schneider-Weisse TAP6 hiivastartteri ravistelun jälkeen |
Join sitten oluen ja kaadoin sentin-pari pohjalta "huljutellen" huoneenlämpöiseen vierteeseen ja rrrravistelin raivokkaasti että hiiva saa myöskin happea kun kuitenkin iso osa vierteestä tuli keitettyä ja keittäminen huonontaa veden ilmausta. Ravistelemalla tai kaatamalla vierrettä saadaan tuo hapen määrä vierteessä max. sinne 8ppm tasolle. Ulkoisella elintarvikehappipullolla taidetaan päästä jopa 24ppm:n asti, mutta itselle ei ole ainakaan tuo määrä enää tarpeellista - enkä tiedä onko se sitten liikaa. Happeahan tarvitaan kuitenkin vain hiivalle sokereiden syömistä varten. No eniveis. Pistin sitten vierrepullon päälle foliohatun kun se pelkää että joku lukee sen ajatukset, eikun siis että hiilidioksidi voi poistua ja ei pääse pölyä tai muita mahdollisia kontaminantteja hyvään startterivierteeseen.
No, nyt päivän jälkeen ei näy high-krausenia vaikkakin hiivaa on muodostunut vierteen pohjalle. Veikkaan ja toivon että missasin high krausenin kun vierre on niin pirun pieni, Katsotaan päivä-pari, koska jos nyt hiiva lähti kasvamaan startterissa hyvin niin sen pitäisi olla käytettävissä ainakin pari päivää high-krausenin jälkeen. Katsellaan ihmetellään, kohta laitetaan panot tulille ja toivotaan että hiiva lähtee vierteessä pörpöttämään tai tehdään vehnälageria tai vehnäpintahiivaa, joista kumpikaan ei kuulosta liian houkuttelevalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti