lauantaina, maaliskuuta 24, 2012

Talon Kalja FugMeDrunkless, erä 2, panimon erä #10

Ja taas koitti se aika kun tehdään lähes alkoholitonta, eli FugMeDrunklessia - mielessä taas hiipii että jos pilaisi hyvän reseptin käyttämällä tähtianista tai osittaismäskäisi pienen määrän suklaamallasta tuohon sekaan. Niin pitkä aika on kuitenkin viime satsista että taidan jättää tässä erässä kokeilut väliin.. Tai no, jos hieman humalointia parantaisi ja lisäisi jonkun 2-5g Magnumia jälkimmäiseen vesisatsiin ja kokeilisi irtoaako alfahappoja "humalateehen" jossa ei ole vierrettä.

Allekirjoittanut kun on niin typerä kaveri että ei tykkää kotikaljasta joka maistuu liian makealle - pikkuisen saa olla bitteriä/makua jostain kevyestä humaloinnista. Ja siis niille jotka eivät tätä reseptiä ole vielä nähneet niin se on jotakuinkin seuraava:

500g Tuoppi kaljamallas (käytännössä valmiiksi rouhittua ja paahdettua, karamellisoitunutta ruismallasta)
200g Kidesokeria (n.2dl?, jospa tähänkin joskus löisi panimosokeria, spraymallas on liian hienostelua ja todennäköisesti pilaa maun)
5g Fuggles-humalan kukintoja (0,5dl) - Haaveena ensi kesänä kerätä porukoilta humalat tätä varten..
3+7ll vettä
2tl Normaalia Sunnuntai kuivahiiva

1. Kaljamaltaat paljuun, päälle 3l kiehautettua vettä, pidetään noin 12h.
2. Lisätty 7l kiehautettua vettä, pidetään paljussa noin 12h.
3. Suodatettu vierre irti ravasta,, lisätty sokeri, humala ja hiiva (pieni rehydratointi tehty, noin 10min/1dl vettä).
4. Laitettu pönttö pöhisemään, noin 22h
5. Pulloon, pullossa 3-4päivää

Viimeksi muistiinpanojen perusteella lopputulema oli seuraava: "Liian vähän happoja, maku ok. Voisi olla tuplana humalaa!! Muuten kaiken kaikkiaan ihan hyvä kokeilu ja kalja on maistuvaista :)". Eli jos tähän kevyesti rapsauttaisi sokeria vielä pullotuksessa sekaan - katsotaan niin pullopommejahan siitä sitten syntyy. Mutta jos varovaisesti kuitenkin, eli joku 2-3g/litra?

Kyllä. Jopa kotikaljalla voi tehdä variaatioita - välillä ne onnistuu ja välillä ei, mutta juomatta ei ole jäänyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti