sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2012

Mitä ei pidä tehdä kotikaljan kanssa?

No niin, oikein kunnon epic-fail tuli sitten tehtyä tuon kotikaljan kanssa. Lisäsin sitten 3g Magnumia edellisen viestin reseptiin - ensin keitossa meni vituiksi, väärä levy päällä ja kansi sen levyn päällä. Rosterikansi otti vähän väriä ja noh, menetti sen rosteriominaisuuden :) Näpit paloi kun sitä nostin.

Tänään sitten maistelin seisonutta olutta ja *kitsk* - aivan liian jämäkkää, mikä vika - no ryynejä olin laittanut jostain syystä 3dl enkä suinkaan 500g ('bout 7dl). Tähän paikkauksena oli sitten tehdä 6dl satsi kahteen litraan vettä (eli vahva pikakalja) ja sekoittaa kaksi tuotosta keskenään. Ikävä kyllä tämä ei auttanut siihen bitteriin ollenkaan, maistuu nimittäin aivan humalateelle. Laskennallisesti ibuja on vain jotain parikymmentä, mutta kyllähän tuo tuossa tuntuu 60:ltä, eli ruismallas ei tasapainota riittävästi tuota makua.

Tästä opiksi ensi kertaa varten, että maksimissaan 1g Magnumia ja vieläpä max puolen tunnin keitolla. Laskennalliset IBUt ei saa ylittää kymmentä-viittätoista. Että sellaista siis tällä kertaa. Poika on kuitenkin taas pystytetty ja fugglesia lisätty kuivahumalointina - katsotaan jos maku tasoittuu kun sokerit ovat käyneet. Lisäksi variaationa sokerin loppumisen ja määrän lisäyksen takia - normisokeria 200g ja fariinia sellaiset 40g - tästä voi tulla mielenkiintoinen erä ja ensimmäinen joka jää juomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti