torstaina, maaliskuuta 22, 2012

M320 kontrollikäynti

Ja taas koitti se aika kun piti päästä mittailemaan, että miten on lähtenyt poika tulille - no ainakin näyttää paremmalta. Huoneenlämpöön nostettu M320 lähti taas tulille ja ominaispaino oli vajaassa viikossa lähtenyt laskemaan. Nyt ominaispaino oli jo 1.070 - eli parikymppiä on laskua - joka taas tarkoittaa sitä että alkoholia muodostuu, joskin hitaasti. Selvästi primäärivaihe on ohi ja käydään sekundääriä, suurin vaahto on laskenut pinnalta ja käymisen "hajua" alkaa jo M320:ssä olla. Maku edelleen kohdallaan, ja aplarit killuttelee kivasti pinnalla. En siis hiivannut uudelleen. Nyt kun ominaispainon lasku on havaittu, saa poju pulputella minkä pulputtelee - toivotaan että ei ihan vituksi mennyt, koska maku on tässä satsissa aivan tautisen hyvä jo kontrolleissa.

Sitten pitäisikin melkein suunnitella jo uutta mäskäystä. Olen vähän kahden vaiheilla että tekisikö vehnäolutta vai jotain muuta - basicimpaa. Kesäksi pitäisi joka tapauksessa jokin janonsammuttaja saada ja kunnon satsin aikaansaamiseksi menee se pari kuukautta. Vehnäolutta jos meinasin niin melkeinpä pitäisi vähän raikkaampia humalia tilata - ehkä Hallertauta, Tettnangia, Saazia tai Styrian Goldingsia. Hefeweizenia tai witbieriä siis sunnitteilla. Pari kiloa lagermallasta ja vehnää olisi, joten neljällä kilolla mallasta pitäisi jo saada jotain aikaiseksi - tosin perusmallasta kannattaisi samalla tilata kun kuitenkin Melkolta tilaan kallilla ja postitkin maksaa perkeleesti (pitäisi oikeasti malttaa kokeilla humlea tai brouwlandia niin hinta tippuisi). Saisi taas muutaman satsin tehtyä. No joo, pitänee pistää BeerSmith 2 tulille ja suunnitella joku todella yksinkertainen resepti. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä mitään maustettua Hoegaardenin kloonia vaan jotain hyvin paljon yksinketaisempaa. IBUt alle parinkympin ja alkvolleja joku 4-5til-%, että menee janonsammuttajana.

Mitäkähän sitä tästäkin taas tulee...

Tilannehan varastossa on muuten seuraava:
Kellarissa ehkä 7l PorterLagerJägermeisterDüsseldorfia - saa kypsyä, maistuu turhan kitkulle vieläkin. Tämä on ehkä ensi talvelle ok :)
Kellarissa 1-3l  Kettutyttöä.
Kellarissa n. 8l Enziota, ei ole enää oikein elossaolevan makuista - tuli liian iso satsi - 20l sitä on tuhottu
Pullotettuna, ei kellarissa noin 7l M1 Garand, menee viikonloppuna kellariin.
Käymässä n. 5l M320, kesää odotellessa.
Suunnitteilla joku vehnänen

Onneksi pienensin satsikokoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti