Noh, toimenpiteenä lämpimämpään nosto (lämmin varasto) jossa lämpötila tasaiset 12 astetta. Samalla vähän heiluteltua pönttöä siltä varalta että hiiva olisi flokkaantunut pohjalle tai siirtynyt mutoin talviunille. Pulputus jatkui ainakin hetkellisesti, toivotaan että jatkuu tai joutuu hiivaamaan uudelleen. Sinänsä maku oli todella lupaava ja kontaminaatiota ei ainakaan tässä vaiheessa ollut havaittavissa.
M1 Garandin kontrollipullon maistoin pullosta perjantaina. Kyseessä oli jämäpullo joka oli aivan hiivasakan päältä pullotettu. No, saa kypsyä vielä viikon lämpimässä. Maku oli jotakuinkin TODELLA raaka, humalointi saa tasapainottua. Kyseessä oli vajaa pullo - ehkä noin kolmasosa puolen litran pullosta. Ihmettelin että miten tällainen tuli korkitettua :D Tämä lähes "räjähti" auki, eli happoja oli aivan liikaa - olettaisin että johtui kuitenkin suuresta ilmatilasta ja liian lyhyestä pullokäymisestä koska kuitenkaan oluessa ei ollut happoja liikaa ja pullotussokerin määrä oli vielä "kohtuullinen", vaikkakin korkea 7g/l.
M1 Garand saa todellakin vielä viikon olla lämpimässä ja sitten kylmään kypsymään, juomakunnossa ehkä parin - kolmen viikon päästä. Aikaisintaan. Pulloihin on muodostunut pohjalle kunnon flokkaantunut sakka, joten kyllä siellä ainakin happoja pitäisi olla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti