keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2012

Alkon pääsiäisseudun uutuuksia 2012

Ja tapoihini kuuluen, myöhässä taas tätäkin uutisoin. Suomen paikallinen alkoholin käyttöä ohjaava monopoli Alko on julkaissut 12.3. pääsiäisoluet kaikessa hiljaisuudessaan. Olutkattauksessa on muutamia varsin mielenkiintoisia uutuuksia:

Gouden Carolus Easter Beer
Suklaanruskea, erittäin täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, kypsän hedelmäinen, kevyen siirappinen, lakritsinen, hennon yrttinen, runsas, silkkinen.

Panimo: Het Anker
Tuottajamaa: Belgia
Alkon luokittelu: Strong ale
Hinta: 9,48€ (12,51€/litra)
Alkoholia: 10,5til-%.
Pullokoko: 0,75l

Odoutusarvo allekirjoittaneella on kova. Tätä odotan oikeastaan näistä kaikista eniten. Panimon tuotteet ovat yleensä olleet laadukkaita ja maistuvia kaikin puolin.

Laitilan Kievari Mämmi 2012
Mahonginruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, karamellimaltainen, kevyen mämminen, hennon kahvinen, tasapainoinen. 

Panimo: Laitilan virvoitusjuomatehdas
Tuottajamaa: Suomi
Alkon luokittelu: Erikoisuus
Hinta: 4,24€ (8,28€/litra)  
Alkoholia: 5,2til-%
Pullokoko: 0,5l

Odotusarvo lähes olematon. Tämä panimo ei ole minua vielä vakuuttanut yhdelläkään oluellaan. Kaikissa on ollut huonoja puolia ja huonoja puolia- pahimpana Public Cornerin hanasta Laitilan samanlainen.

Nøgne Ø God Påske
Meripihkanruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, makean maltainen, kypsän hedelmäinen, yrttinen, runsas.

Panimo: Nogne Ø
Tuottajamaa: Norja
Alkon luokittelu: Strong ale
Hinta: 6,34€ (12,68€/litra)
Alkoholia: 7,5til-%
Pullokoko: 0,5l

Odotusarvo on semi. En oikein osaa enää suhtautua k.o. panimon oluisiin. Osa on ollut helvetin hyviä, osa täysiä ohilyöntejä joissa hype on ollut 90% koko oluesta. Onhan ne erikoisia, mutta ei välttämättä minun makuuni sopivia. Tässä joko ammutaan ohi tai onnistutaan.

Svaneke Vårhare
Kinuskinginuskinruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, karamellimaltainen, sitruksinen, yrttinen, vivahteikas, raikas.

Panimo: Svaneke Bryghus
Tuottajamaa: Tanska
Alkon luokittelu: Erikoisuus (saison)
Hinta: 6,41€ (12,82€/litra)
Alkoholia: 6,5til-%
Pullokoko: 0,5l

Odotusarvo tähän kohtuullisen kova. Oikeastaan Svanekelta olen muutaman erinomaisen oluen juonut, tällaisia perusoluita kylläkin, mutta ei ole koskaan ohilyönyt. Esim. Catch 22 on ehdottomasti yksi parhaista tummista lagereista - vaikka moni paskaksi sitä haukkuukin - no, sopii omaan suuhun ja se riittää. Toinen oikein erinomainen oli Svaneken Classic jota voisi saunan jälkeen ottaa useammankin. Tasapaksuja oluita, mutta toimivat tilanteeseensa.

Påskebryg
Kastanjanruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, maltainen, kinuskinen, kevyen sitruksinen, hennon kardemummainen, samettinen.

Panimo: Ørbæk Bryggeri
Tuottajamaa: Tanska
Alkon luokittelu: Strong ale
Hinta: 3,80€ (7,60€/litra)
Alkoholia: 7,2til-%
Pullokoko: 0,5l

Odotusarvo panimon jouluoluen perusteella: hyllyyn tekisi mieli jättää. Toivon että kääntää pääni panimon tuotteiden suhteen.

Ja lähde näihin tietoihin oli sitten Alkon tuotesivut, ettei jää lähde mainitsematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti