maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

Tilaus saapui :)


Viime keskiviikkona asetettu Melkolle tehty tilaus saapui vihdoin. Olihan tuo postissa ollut jo perjantaina (luojan kiitos en tilannut hiivaa), mutta koska seurantakoodia ei tullut sähköpostiin niin jäi viikonlopun panot seuraavalle viikolle. Nyt kuumeisesti mietin että olisiko millään mahdollista tehdä isompaa satsia - sellaista 15l puljukkaa. On nimittäin asia niin, että olisi tuota mallasta riittävästi ja ainoaksi ongelmaksi oikeastaan muodostuu tuon määrän jäähdytys. Kalustona kun on vain 2x10l kattilaa ja muutamia kolmen litran kattiloita niin keitto kyllä onnistuisi kymppilitraisissa puuhellalla, mutta tuo kahden ison kattilan jäähdytys on hieman haastavaa. Pitänee jostain alkaa etsiä cooleria ja parinkympin kattilaa niin saa vähän satsikokoa uusittua. Toisaalta mukava on pientenkin satsien kanssa puuhastella kun saa paneksia sen verran useammin.

No niin, mutta takaisin asiaan. Melkolta tuli siis seuraavaa:
100g Saaz humalakukintoja
100g Hallertau Mittlefrüh humalakukintoja
4kg Pale ale mallasta
4kg Lagermallasta
500g light spraymallasta (12EBC)

Nyt kun varastossa on vielä seuraavaa:

2kg Lagermallasta
2kg Pilsnermallasta
1kg  Viennamallasta
~1kg Crystal-mallasta (60)
~1kg Patenttimustaa
~1kg Suklaamallasta
Safbrew WB-06 hiiva (vehnähiiva)
Saflager S-23 hiiva (lagerhiiva)
Pullossa pestynä Safale US-05 hiivaa (ale-hiiva)
1pss Coopersin kitin hiivaa
<80g Magnum humalaa
<70g Northern Brewer humalaa
<60g Fuggles humalaa
500g Brew enhanceria
200g Panimosokeria

Niin muutama panokerta alkaakin olla selvää kauraa. Tulossa on odotettavasti jonkintyyppistä stouttia, lageria, viennalageria, vehnäolutta, witbieriä, brown alea, portteria ja ja ja ja ja... Hetki, milläs ajalla mie nuo kaikki teen? ENTÄS JUON?

Kyllä sitä on kaikennäköisiä ongelmia tässäkin harrastuksessa. Cooleri olisi kiva jos vain jostain saisi, ikävä ettei ole markkinoilla käytettynäkään mitään 50 hintahaarukassa olevaa. Noh, jospa vielä joskus - nyt kaikki pontikankeittäjät, luopukaa kierukoistanne laatuoluen valmistusta varten :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti