tiistaina, huhtikuuta 10, 2012

Kylmälaukun modifiointia

No niin, viime panojen jälkeen piti ruveta kylmälaukkua katselemaan kun tuntui että se fuskaa aivan liikaa lämpöjä pois. Pientä parannusta oli pakko tehdä, joten ensimmäisenä operaationa oli kylmälaukun aukaisu ja purkaminen. Nyt jos tekisin kylmälaukun, tekisin sen hieman eri tavalla ja purkaisin atomeiksi ennen kun siihen hanan asentaisin.

Purkamisen jälkeen paljastui muutama yllätys. Ensimmäisenä oli todella hupaiset styroksit - kylmälaukun sisällä oli viisi noin senttimetrin paksuista styroksiräpykkää - joka selittää jo sen miksi laukku karkuuttaa kylmää niin paljon. Kaiken lisäksi hana oli vuotanut kylmälaukun sisälle ja vierre oli imeytynyt styroksiin - haisten todella pahalle. Tästä jännitetään ensi kertaan, että kontaminoituuko satsi. Desinfioin ja pesin muovit ja toivon että pilaantunut vierre ei kontaminoi seuraavaa satsia.

Tästä johtuen tein pesukoneen rumpupidikkeiden suojakumista, lappoletkusta ja kumiletkusta uuden viritelmän hanalle. Tämä on vähän tiiviimpi kuin viimekertainen patentti. Ja jos näyttää fuskaavan niin silikoniahan siihen on vielä laitettava. Pitäisi käydä jostain rautakaupasta kunnon läpivientikikkurat tätä varten, ettei tarvitsisi arpoa, että pitääkö tiivisteet vai ei.

Tämän lisäksi styroksit meni roskiin ja tilalle tuli rockwoolia, siis normaalia mineraalivillaa jolla eristetään seiniä. Oli kohtuullisen kettumainen työnnellä niitä villoja pienistä rakosista kylmälaukun väliin, mutta toivotaan että lämpö rupeaisi kestämään. Tämän lisäksi taidan jostain vielä routamattoa hankkia ja päällystää kylmälaukun sillä. Rupeaa kestämään lämmöt.

Tätä modifiointia tehdessä tuli mieleen, että jos rakentaisi tyhjästä uuden mäskäysastian johon tekisi varauksen "fly spargingille", jossa huuhtelu on jatkuvaa. Tähän asti olen mennyt "batch spargella". Tämän saisi periaatteessa tersittyä aika helposti parista isommasta sankosta jotka menisivät toistensa sisään... Noh, suunnitellaan ja katsellaan miten tuon mäskäysastian kanssa käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti