keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Papu con Carne

Ja variaatio perinteisestä palapaistista, josta alunperin oli varioitu Chili Con Carne ja yllättäen piti vielä vähän varioida ja tehdä Papu Con Carne. Sen verran hyvä perusmättö tuli tällä kertaa luotua (ei ole ensimmäinen kerta, lopulta löyty sopivat lisämausteet), että tännehän se joutaa. Helvetin helppo tehdä, valmistusaikaa on sellainen tunti ja kyllä tästä se neljä henkilöä syö.

Ainekset:
400g Possun suikaleita (miel. naturellina)
1 iso sipuli
400g valkoisia papuja tom. kastikkeessa.
4-5dl vettä
25g purkki tomaattipyrettä
3-5kpl valkopippuria
5-8kpl mustapippuria
1½ tl timjamia
1-2tl chilijauhetta (saa laittaa enemmänkin jos tykkää muhkummasta, myös Jolokia-Habanero -pyre toimii erinomaisesti tässä)
2kpl valkosipulinkynsiä (tai joku 1-2rkl rouhittua kuivattua vitlökkiä)
2kpl laakerinlehtiä
1rkl siirappia
1tl fariinisokeria
1rkl voita ja tilu öljyä

Suuruste:
~1dl vettä
~1-2rkl vehnäjauhoja
1-2dl kermaa

Sulata voi ja lisää öljy isohkossa kattilassa - ruskista possut nopsaan pienissä erissä. Lisää sipuli ja kuullota ihan pikkuisen aikaa että vähän pehmenee. Lisää vesi ja kaikki muut ainekset paitsi jätä fariinisokeri ja pavut laittamatta (pavut on tod. näk. kypsennettyjä, joten menee muhkuksi jos nyt laitat). Laittele kansi kiinni ja anna hautua pienellä lämmöllä sellaisen tunnin verran. Ai juu ja suurustettakaan ei vielä toinna tehdä :)

Kun Papu Con Caarne on kypsynyt ja liha mureutunut, lisää fariinisokeri ja pavut. Anna olla vielä jonkun 10min. Sotke vehnäjauhot ja vesi keskenään ja lisää sekaan - eli siis suurusta kastike. Lisää lopuksi vielä kermaa maun mukaan ja tarkista että chiliä, valkosipulia ja timjamia tuli riittävästi. Syö vaikka riisin tai perunan kanssa, kyllä tällä nälkä lähtee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti