maanantaina, heinäkuuta 09, 2012

Paneroitua kuhaa sitruuna-sipulikastikkeella

Kalaa teki mieli, eikä todellakaan sitä vakiota lohta/kirjolohta vaan kerrankin ihan sisävesikalaa kun sitä näin kesäisin on saatavilla. Yllättäen läheisissä kalatiskeissä ei valikoima taas päätä huimannut, mutta kuhaahan sieltä tarttui mukaan parin fileen verran ('bout 400g). Kotona sitten pähkäilemään että miten sitä tämänkin kalan saisi maistumaan ja löytyihän ne keinot. Eli kunnon panerointi pintaan ja seuraksi perunamuusia sekä joku sopivan timakansitruksinen kastike joka täydentää muuten miedon makuista kalaa:3

Kalat:
Pari kuhafilettä
Vehnäjauhoja 
Kananmuna 
Korppujauhoja  (itse käytin kuorrutuskorppujauhoja, joissa on valmiiksi jo paprikajauhetta sekä valko- ja mustapippuria)
Suolaa
Voita ja öljyä paistamiseen

Kastikkeeseen:
n. 5kpl salottisipuleita 
1dl valkoviiniä
3dl kuohukermaa
2tl hunajaa
3rkl sitruunamehua
2rkl voita 
Suolaa

Kannattanee aloittaa kastikkeesta ja jossain välissä aloittaa kuhien valmistus. Pilko ensin sipuli hienoksi. Kuumenna pienessä kattilassa voita ja kuullota siinä sipulit. Lisää valkoviini, sitruunamehu, hunaja ja suola ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä siten että kastikkeesta on haihtunut noin puolet pois (eli keittele puoleen). Lisää tämän jälkeen kerma ja anna hautua s.e. kastike vähän saostuu - helppoa ja valmista :)

Kuhan osalta pyörittele kuha ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa (mitä paremmin saat keltuaisen ja valkuaisen sekaisin, sitä tasaisempi tulee paneroinnista) ja lopuksi korppujauhoissa. Paista molemmilta puolilta kuumalla pannulla öljy-voi seoksessa sellainen 2-3min ja kalan pitäisi olla aikasta kypsää.

Tarjoile ja vedä lärviin. Eväs on kohtalaisen kevyttä syötävää, joten joku salaatti ja perunamuusi tekevät siihen kivan pikku täytetujauksen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti