lauantaina, toukokuuta 05, 2012

Pullotuspäivä

Ja taas tänään Jorma pullotti kalsareissa :) Eli oli sekä M84 Stun Hefeweizenin ja M320 Meadin pullotusta, M320 oli todella helppo, ei muuta kuin pulloon. Ominaispaino oli käynyt jonnekin 0.09:n maita, eli todella alas. Potkuahan tähän tuli jotakuinkin se maksimi mitä näillä perushiivoilla voi tulla eli 15til-%. Maku sinänsä oli muuttunut viime maistelusta yllättävän paljon, paljon kuivemmaksi ja hieman happamaksi. Maistuu nyt pitkälti joltain maustetulta valkoviiniltä tjsp. Olin aika yllättynyt. Kyllä kun tuon jäähdyttää ja vetelee pikkuisen huoneenlämpöä lämpimämpänä niin tojii varmasti. Kellarissa saisi melkein nyt olla puoli vuotta-vuoden että olisi parhaimmillaan joten pitää säästellä mahdollisuuksien mukaan että ensi kesäksikin jäisi..

M84 Stun Hefeweizen olikin sitten asia erikseen. Tämä kävi primäärissä viikon, sekundäärissä kaksi ja nyt laitoin noin 7g/l sokeria pönttöön ja lapposin oluen päälle. OG oli tällä 1.051 ja FG 1.008, alkoholia täten 5,6til-% + pullosta tuleva pari yksikköä. Lähelle kuutta menee siis - hyvästi raikas kesäjuoma :P Kokonaismäärä mikä jäi pulloon oli noin 6,7l. Hieman vetisen makuinen oli vielä, mutta kyllä tästä jotain tulee.  Samalla tästä opin mikä meni pieleen M1 Garandissa - tekijä oli hätäinen ja ei antanut käydä riittävän pitkään sekundäärikäymistä ja hiiva ei kerinnyt riittävästi siivota olutta. Humalan tuoksu/maku tasoittui aika paljon kun hefekin oli viimeistä viikkoa, eikä yksi ylimääräinen viikko olisi tehnyt pahaa.

M84:n hiivan pesu ei onnistunut, ykkösestä sain talteen vain tauhkaa ja kakkoskäymisessä muodostui niin vähän hiivaa että sen pesu olisi ollut lähinnä naurettavaa. Todella pieni hiivakakku kakkosvaiheessa, paksuus oli pitkälti alle millin.

Nyt siis odotellaan taas pari viikkoa ja suunnitellaan joku lager-resepti joka saataisi tulille sopivasti tässä vielä ehkä tämän viikonlopunkin aikana... onhan tuolla uudelleeneristetty mäskäysastiakin testaamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti