tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Svaneke Bryghus, Svaneke Classic 4,9%


Maanantaina työpaikalle mennessä odotti tätä käiveröä pienoinen yllätys - itseasiassa varmaan ensimmäistä kertaa viiden vuoden työhistorian aikana tuossa talossa. "Esimies" oli ostanut hyvin menneen viikon kunniaksi oluen pöydälle, kuinka ollakaan kyseessä oli Svaneke Classic 4,9%, ei tästä varmasti kululaskuja kirjoitettu vaan ihan omaa kukkaroaan venytellen uskoisin kaverin tällaiset hankkineen meidän tiimeille. No eipä siinä, aina minulle olut kelpaa - varsinkin kohtuullisen hyvän panimon tuotteista.

Olut itsesäsän on suodattamaton, joka näkyy lasiin kaadon jälkeen "utuisuutena". Kauniin meripihkaisan kuparinen olut on niukkavaahtoinen ja tuoksuu varovaisesti makean maltaiselle pilsnerille (hyvin samanlainen aromi kuin esim. Pilsner Urquellissa, joskin paljon maltaisempi). Suuhun kaadettuna tuopista tuntuma on raikas ja keskitäyteläinen, hieman saippuamaista liukkautta esiintyy. Makean maltainen maku täyttää makunystyt ja hieman jopa liian häiritsevästi jättää taas suun takaosaan pienen "makeaähkyn", saisi olla omaan makuuni reippaammin katkeroita (vain 21EBU) ja yleensäkin raskaammalla kädellä humalointia. Jälkimaussa on havaittavissa pientä metallisuutta, kieleen jää vähän maistelun päästä rosteritangon maku :P

Ei edes huono olut, maistuu raikkaalle ja on oikeasti klassisen makuinen. Kuitenkin maku on hyvin tasapaksu ja jättää ikävän mallasmakeuden suun takaosaan josta itse en juurikaan pidä (saa maiskutella yön yli tuota pois). Purevuutta ei oluessa ole ollenkaan joten sekään ei tasapainoita makeutta pois. Keskihapokas ja hieman hunajainen olut tuo mieleen keskiajan ja paalutuksen, menisi varmaan vehnäoluesta pitäville miehille todella hyvin. Menee myös itselle, tällainen yksi raskaan duunipäivän jälkeen. Ei huono, sopisi kittausolueksi s.e. muutaman näitä voisi juoda mutta reilun neljän euron hinta jättää tämän kyllä alkon hyllyyn.

Pisteet: Tasapaksun suorituksen ansiosta 3/5. saisi vähän yllättää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti