lauantaina, marraskuuta 19, 2011

Svaneke Bryghus, Jule Spektakel, 8%


Pitkästä aikaa tähänkin blogiin ihan olutreittausta tai sen kaltaista. Alkon jouluhyllyt ovat hyvin kutsuvaisena tämän olutharrastajan varastoa ja jääkaappia täyttäneet. Tällä kertaa matkassa on Catch 22:stakin tutun Tanskalaispanimon Svaneke Bryghusin Jule Spektakel.

"Spekseistä" katsottuna 27EBUa ja 70EBC yksikköä omaava olut on lasiin kaatuessaan hyvin tumma, rubiininpunaiseen taittuva kauniin värinen teos jonka vaahto jää ikävän niukaksi ja tuntuu että se vähäinenkin vaahto sulautuu lasin reunoihin lähes välittömästi. Pieni nuuskaisu lasin reunasta tuo nenään välittömästi taloushiivamaisen tuoksun (ei kuivahiiva, palahiiva) joka peittääkin alleen hyvin pitkälti kaikki muut tuoksut (joku voisi hienostella ja sanoa tätä belgihiivaiseksi/trappistimaiseksi tuoksuksi, itse olen realisti - palahiivainen). Tulee pullan alustus mieleen. Vähän ajan päästä jo jotain kevyen rusinaistakin alkaa tuntumaan nenäkarvojen juurissa.

Olut antaa hieman odottaa itseään, eikä se ikävä kyllä maistamalla parane. Suutuntumaltaan olut jää hyvinkin laihaksi, ei yllä edes keskitäyteläiseksi ja maku on hyvin hyökkäävän alkoholimainen. Mausteinen maku, joka tuo mieleen vahvasti maustetut rommit purskahtaa suuhun ensihuikalla ja oluen laskeuduttua muutamia senttejä ruokatorvessa, kitkerä maku jää kielen perälle. Maku on ehkä hieman karamellinen ja paahteinen, mutta vahva alkoholihönkä vie vähäisenkin mielenkiinnon tätä olutta kohtaan. Suolainen hinta takaa, että tämä jää toiste kaupan hyllyyn - summa summarum, ei täyttä kuraa, muttei kaukana.

Pointsit: 2/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti