lauantaina, elokuuta 25, 2012

Omenapossua siiderissä

Koska lauantai, teki mieli siideriä. Tai no, olutta mutta jääkaapissa ei ollut kuin siideriä. Myös omenapuut notkuivat vinoina ja yksi suuri sika halusi kokata. Tänään taas siis hieman experimentaalisessa keittiössä ja omenat pitää saada tuhottua! Ruoaksi siis taas jotain ylihelppoa uunissa valmistettavaa, jotakuinkin random-reseptillä, kevyesti mukaillen jotain jota joskus netistä luin.

Ainekset:
~500g possun ulkofilepala
3-4 omenaa (omasta puusta, happamat parempia tähän :D)
3-4 porkkanaa
1-2 Sipulia (yksi iso riitti hyvin, pieniä saa olla enempi)
1rkl dijon-sinappia
1rkl hunajaa
2dl Siideriä (itse käytin Magnersia, kun piti valita Masain ja Magnersin väliltä)
Rosmariinia (miel. tuoretta)
Rosépippuria
Mustapippuria
Suolaa
Voita ja öljyä paistamiseen

Valmistus helppoa kuin heinänteko. Eli ensin possu lämpimään tunniksi-pariksi. Ruskista lämmin possu kauttaltaan voi-öljyseoksessa. Mausta possu suolalla ja mustapippurilla. Sekoita Dijon-sinappi ja hunaja keskenään ja sivele tällä lirketillä koko possu. Leikkaa possuun muutamia parin-kolmen sentin syvyisiä viiltoja ja hiero viiltoihin rosepippuria ja laita niihin rosmariinia ja omenalohkoja. Omenoista kannattaa poistaa siemenkodat ja tarvittaessa kuoret (jos et ole käyttänyt omissa omenoissa kasvinsuojeluaineita niin kuoret saa jäädä). Laita possu johonkin sopivaan uunivuokaan, johon voit sitten lisätä porkkanalohkot, omenalohkoja ja sipulilohkoja. Kaada vuoan pohjalle myös pari desiä siideriä antamaan vähän lisää omppumakuja. Sitten eikun uuniin 175C ja mittari kylkeen, kun mittari näyttää jotain 80C niin possu on valmista.

Tarjoile tämä eväs perunan ja jonkun sopivan syksyisen vehnäoluen kanssa (vehnät yleensä sopii possulle), kuten Weihenstephanerin Hefe-weissen tai Hacker-Pschorr Hefe-weissen, lämpötila jossain 8C:n kieppeillä ja korkeasta, kapeasta olutlasista - hiivat pitää kaataa mukaan jos kyseessä on samea vehnä, arominautinto jää muuten vajaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti