torstaina, syyskuuta 27, 2012

Sitruuna-inkiväärikana ja tattirisotto

Pitkästä aikaa on pieni siivu jäljellä, että voi jotain taas tännekin kirjoitella. Aiheita olisi mielessä vaikka kuinka, mutta koska eilinen ruoka oli hyvää niin pitää se resepti saada jemmaan... Tekaisin siis iltapuhteiksi naturellista broilerin fileestä sitruuna-soija-inkiväärikanaa ja tattirisottoa tämän syksyn kuivatuista herkkutateista. Reseptit seuraavia:

Risotto (4hlö):
Tatteja, kuivattuna oli varmaan pari kourallista.
3dl Riisiä, pitkäjyväistä tai risottoriisiä, itse käytin tällä kertaa pitkäjyväistä.
1 sipuli
1-2rkl voita
9dl kasvis/kanalientä
valkopippuria
aromisuolaa

Perus risottona eli ensin valmistele kasvis/kanaliemi, eli sulata kasvis tai kanaliemikuutio noin 9dl vettä, helpoiten onnistuu kun kiehautat veden (daa). Tämän jälkeen pilko sipulit ja laita tatit vetten vetäytymään jos käytät kuivattuja tatteja. Sulata rasva kattilassa, kaada riisit ja sipulit sekaan, kuullottele vähän aikaa. Lisää kasvislientä pikkuhiljaa siten, että desi-pari kerrallaan ja odota että neste imeytyy riiseihin. Toista joku 5-10min ja turauta loput nesteet sekaan. Anna kiehua kannen alla, pienellä lämmöllä parikymmentä minuuttia. Tällä välin puristele tatit kuiviksi ja pyöräytä ne pannulla, kevyt paisto riittää. Kun risoton koostumus alkaa olemaan sopiva, lisää tatit ja valkopippuri & aromisuola, anna tekeytyä vielä vähän aikaa ja son valmista.

Sitruuna-inkiväärikana:

Kanat:
~400g broikkua, mielellään jotain filettä.
2rkl vehnäjauhoja
2rkl korppujauhoja
1tl suolaa
1tl mustapippuria (ja muita mausteita, tätä voi varioida aika vapaasti, currykaan ei ole paskempi)
Öljyä.

Kastikelisäke:
1rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1-2 sipulia
2kpl valkosipulin kynsiä
4-5rkl sitruunamehu-uutetta tai sitten 1-2 sitruunan mehut
(sitruunan tai appelsiinin kuori vähän)
3-4rkl hunajaa
5-6rkl soijakastiketta

Kanojen valmistus on parhautta. Sekoita jauhot ja kuivat mausteet (ei öljyä) johonkin kannelliseen purkkiin mihin mahtuu myös kanat. Pieni kanat suupalan kokoisiksi ja laita kanat jauhosössön päälle, kansi kiinni ja ravistele s.e. kanat "jauhottuu". Lämmittele öljy reilun lämpöiseksi (ja reilusti) ja ruskista broikut siinä.

Ota toinen pannu esiin, pilko sipulit ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit ja inkivääriraaste öljyssä hintsun aikaa. Kun sipulit alkaa pehmetä, lisää sitruunamehu, optionaalinen sitrushedelmän kuori ja hunaja. Anna olla tovi. Lisää soijakastike, kiehauta ja säädä makua tarvittaessa hunajalla ja sitruunalla. Poista optionaaliset kuoret ja sotke kanapalat mätökkeen sekaan. HUOM! Jos tuntuu liian soijaiselta niin voit myös tarjoilla "kastiketyyppisenä" dippinä.

Sepä siinä. Tojii :)

1 kommentti:

  1. Tämä pitää laittaa talteen, kuulostaa mainiolta!

    Itse tein eilen torta di risotton, eli vuokarisoton. Näppärä ja hyvä ruoka sekin.

    VastaaPoista