sunnuntaina, elokuuta 19, 2012

Pieni meksikotyyppinen "iltapala" - Nachovuori

Napostelunälkä? Leffamupeloa? Ei aina jaksa samoja sipsejä? No ei hätää, sillä alla oleva pikaresepti pelastaa päivän jos tykkää meksikotyyppisestä eväästä. Nachovuori siis kyseessä. Varaudu siihen että kädet, rinnukset, sohva ja kaikki muu ympärillä oleva menee ruokaan - ei ole mitään siisteintä syötävää, mutta maku on mitä loistavin ja valmistukseen ei oikeasti mene pitkään.

Ainekset:
1pss Nachoja (niitä kolmioita maissilastuja)
n.½prk jotain valmista tai omatekemää chilikastiketta
1prk valkeita papuja tomaattikastikkeessa
pari chiliä, voimakkuus oman maun mukaan
paahdettua  tai paahdettua ja säilöttyä paprikaa
n. 200g Cheddar-juustoa
n. 200g Gruyere-juustoa

Levitä nachot ohueksi kerrokseksi uunin pellille tai uunin kestävään tarjoiluastiaan - astia kannattaa valita sen mukaan mistä meinasi tarjoilla, tätä ei siirrellä enää valmistuksen jälkeen muuta kuin suuhun. Levitä nachojen päälle pavut ja chilikastike (chilikastiketta ei kannata löträtä tai nachot vettyy, ihan vain mauksi). Halkaise chili, poista siitä siemenet ja pilko pieniksi. Ripottele chilit evään päälle. Silppua paahdettu paprika pieniksi ja levitä taas kerran kaiken päälle. Raasta cheddar ja gruyere - tätä saa olla reilusti - sekoita ne keskenään ja ripottele koko komeuden päälle. Laita viritelmä uuniin noin 50-75 asteeseen ja pidä 5-8min tai kunnes juusto on sulaa - pidä matala lämpö tai nachot palaa. Voit myös valmistaa "yhden hengen annoksen" mikrossa, mutta pidä huoli että mikroa käytetään alle 50% teholla - valmistusaikaa siis menee jonkin verran (2-3min). Muistettavaa siis, että nachot palavat herkästi (jopa liekeillä) ja tällä ruoalla voi saada kämpän ilmiliekkeihin jos ei muista vahtia ruoan valmistumista. Älkää siis hankkiko palokuntaa ovelle tällä resptillä.  Kun juusto on sulanut, syö nachot sormin ja kaavi täytettä päälle sitä mukaa kun nachot uppoavat nenän alla (ja leuan yllä) olevaan reikään eli siis suuhun.

Chilien tulisuudesta riippuen kyytipojaksi kannattaa valita jäätelö, piimä, maito tai joku maissiolut kuten Sol tai Corona. Rinnalle kannattanee varata reilusti talouspaperia tai servettejä :)

Ja eikun syömään, ps. oli hyvää kun just äsken söin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti