torstaina, huhtikuuta 18, 2013

Tosi nopea foccaccia-leipä

Foccacciaa, ikävä kyllä kehnolla kuvanlaadulla
No niin, piti saada iltapalaksi jotain hyvää leipää ja koska Italia nyt sattuu olemaan EU:n jäsenvaltio niin mikäs sen parempi vaihtoehto nopeaksi iltapalaksi kuin foccaccia. Täytteenjämiäkin kun oli kaapissa niin eikun tekemään. Ja kyllä, harkitsin ensin sultsinoita ja lihapiirakoita mutta ei ollut jägärissaä jauhelihaa eikä ötökkäinvaasion jälkeen myöskään ruisjauhoja. Resepti olikin seuraava:

Taikina:
3dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
5dl vehnäjauhoja

Muut:
(valkosipulin kynsi)
oliiviöljy
juustoraastetta/mozzarellapaloja/juustopaloja
2kpl tomaatteja
1prk oliiveja
tuoretta basilikaa

Ei muuta kuin liota hiiva lämpimään veteen (42 astetta taisi olla pussissa tuon lämpötilasuositus), lisää oliiviöljy ja suola. Sen jälkeen jauhot sekaan ja haarukkavatkaimella sekaisin. Älä tee hirrrrrveän tiukkaa taikinaa niin saat kuohkeamman lopputuloksen, tuo 5dl on ihan hyvä määrä vaikka se taikina jääkin kohtalaisen keveäksi. Anna tämän jälkeen taikinan kohota joku 0,5-1h peitettynä..

Tämän jälkeen jauhota taikinaa ja taputtele irtopohjavuokaan (voi muotoilla pellillein jonniinnäkösen kakkaran). Jos haluat valkosipulia niin pinnan voi sivellä valkosipulinkynnellä. Oliiviöljyn voit joko sivellä nyt pintaan tai sitten lorauttaa vain viivat täytteiden päälle. Lohko tomaatit, halkaise lohkot vielä puoliksi ja painele tomaatinpalat kevyesti taikinaan. Painele myös oliiveja taikinaan sopivaksi katsomasi määrä. Levitä juusto/lisää mozzarellapalat ja ripottele reiluhkosti basilikaa päälle. Pistä uuniin 225 astetta ja semmottis vartti (15min jos joku ei varttia ymmärtänyt).

Kun on nätti väri pinnassa, on leipä kypsää. Jäähdyttele vähän aikaa ennen kuin otat vuoan irti, mutta syö ehdottomasti vähän lämpimänä. On nimittäin hyvää, eikä mene pitkään. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti