sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

Katkarapukolmioleivät

Iltapalakin piti tehdä ja jääkaapin katkaravut houkuttelivat. Tuli tehtyä vähän jämistä, mutta ainakin syötävää tuli. Eli aiheena katkaraputäytteiset kolmioleivät:

Katkaraputäyte:
1prk ruohosipulituorejuustoa
½pss katkarapuja
1-2rkl sitruunamehua
2rkl tuoretta tilliä (käy myös kuivattu)
1tl sitruunapippuria

Muut:
Vehnäleipää
Täysjyväleipää
Salaattia
(Kananmunaa)
(Kurkkua)
(Tomaattia)
(keksi itse)

Sulata katkaravut veden alla ja anna vähän aikaa valua, että täyte ei mene vetiseksi. Lyö ainekset sekaisin kulhossa ja sekoita, anna olla jääkaapissa väh. 30min että maut tasoittuvat. Ota siivu vaaleaa leipää ja levitä katkaraputäytettä semmoinen 0,5cm kerros. Lado päälle muut haluamasi täytteet esim. salaatti ja kananmuna toimivat aina katkaravun kanssa - pelkkä salaattikin kyllä riittää :). Laita täysjyväleipä päälle ja lado tämän päälle toinen kerros täytteitä. Viimeistele laittamalla vielä yksi pullaleipä (vehnäleipä siis) päälle. Leikkaa leipä kulmasta kulmaan ja syö. Täyte riittää noin kahteen isoon leipään (kokoluokkaa Pågen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti