sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Kana-siitakepasta

On se kumma kun ihmiselle tulee nälkä aina pari kertaa vuorokaudessa. Tänään nälänpoistajaksi valikoitui Pirkka-lehdessä esiintynyt kinkku-vihannespasta -reseptin variaatio. Kokeilin varmaan ensimmäistä kertaa tehdä pastamätökkeen tuorepastasta, eikä varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi. Maku tarttuu paljon paremmin tuorepastaan ja keittäminen & käsittely on paljon helpompaa (omasta mielestäni).

Mutta niin, resepti meni seuraavasti:
~400g broilerin filesuikaleita tjsp. sopivia paloja, miel. naturellina
100g siitakesieniä
1kpl sipuli
2kpl valkosipulin kynsiä
~1rkl siirappia
2kpl kananmunia
2dl kermaa
50g parmesaaniraastetta (itse raastettua)
(50g parmesaaniraastetta tarjoiluun)
1pkt, tuorepastaa (tagliatelleja, olisiko ollut joku 250g-300g)
persiljaa
mustapippurirouhetta
suolaa

Paista ensin broikut öljyssä (itse lisään aina nokareen voita, tuo makua mukavasti), lisää paistaessa mustapippuria ja suolaa. Lisää valkosipuli & sipuli ja kuullota vähän aikaa. Lisää siitakesienet ja kuullota. Lisää siirappi ja anna muhia vähän aikaa. Ota pannu pois levyltä :)

Jos olit fiksu niin ennen paistamista laitoit myös vettä kiehumaan s.e. tuorepasta on vain nakata kiehuvaan veteen ja noin 2min päästä se onkin jo valmista (ainakin omat tuorepastat oli). Pastan kiehuessa sekoita munat, kerma ja 50g parmesaania sekaisin omassa kulhossaan. Kun pasta on kypsää, valuta se ja tämän jälkeen sotke pasta, kanasössö ja parmesaani-kerma-munaseos keskenään. Silppua päälle vielä persiljaa ja pasta olla valmis. Itselläni tuli hieman vetistä, joten lisäisin joko pastan määrää tai vähentäisin kastiketta, myös maku on hieman blandi omaan makuun joten kanan tilalle voisi toimia paremmin esimerkiksi savupekoni tai savukinkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti