lauantaina, elokuuta 31, 2013

Valkosipulisen savuinen hampurilainen kaikilla herkuilla

Pitää taas kerran kirjoittaa kun alkoi Amarillon hampurilaiset jäädä kakkoseksi pienen tuotekehityksen tuloksena.. Eli joskus kirjoittelin "täyslihahampurilaiset remoulade"-kastikkeella merkinnän tänne ja pitihän sitä vähän parannella kun alkoi jo maistua jotakuinkin samalta koko hamppari. Ponnetta tähän tuli Joensuun Pilkon Citymarketista löytyneen nestesavun kautta (Reese Hickory Liquid Smoke - http://www.worldfiner.com/reese-gourmet-specialty-food-ingredients/seasonings.html).

Itse hampurilaiseen siis lisättiin savuinen tomaattiketsuppi (Heinz, koska ei ole niin sokerisen makuista omaan makuun) ja remoulade-kastikkeen ylijäämämajoneeseista tehty valkosipulimajoneesi. Homma menee jotakuinkin seuraavasti, ensin valmistele majoneesi, lihat ja remoulade:

Majoneesi (tehosekoittimessa):
1 kananmuna
1rkl sitruunamehua
½tl valkopippuria
3-4dl öljyä
1tl dijon-sinappia

Lyö kananmuna ja mausteet (ei öljyä) tehosekoittimeen, täräytä pari kertaa pulssia että menee sekaisin. Lisää pikkuhiljaa öljyä ja pyörittele pulssilla kunnes majoneesin koostumus on sopivaa. Itse tein hieman löysää (ehkä 2,5dl öljyä)..

Hampurilaispihvit:
1tl suolaa
1-2tl pippuria
1pkt mature white cheddaria, cheddaria tai jotain muuta näpsäkkää juustoa

Sotke ainekset keskenään ja vaivaa vähän aikaa. Anna tekeytyä jääkaapissa. Suola tekee ihmeitä ja rikkoo lihasta proteiinit siten, että näistä saa kyllä hyvin kasassapysyviä pihvejä.

Remoulade:
100g kermaviiliä (½prk)
1dl majoneesia
½dl majoneesia
½dl maustekurkkua
1rkl kapriksia
1 salotti/punasipuli/1-2rkl ruohosipulia
½ iso porkkana
2rkl persiljaa
½-1tl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Pilkot vaan kaiken todella pieniksi (maustekurkku, kaprikset, sipuli), raasta porkkana, sekoita ainekset ja anna mennä tunniksi jägäriin.

Savuketsuppi:
1-1½dl ketsuppia (Heinz toimii hyvin)
½-1tl nestesavua (Reese Hickory Liquid smoke)

Valkosipulimajoneesi:
Loput majoneesit, jotka jäi yli remouladesta.
3-4 valkosipulin kynttä (maun mukaan, mutta itse tein tosi timakkaa..)

Kuori valkosipulit ja leikkaa päädyt pois. Murskaa veitsenterällä ja pilko pieniksi, sotke majoneesiin ja se on siinä. Anna maustua.

Muut täytteet:
Hampurilaissämpylöitä
Pekonia
Salaattia
1-2kpl tomaatteja siivuina
tuorekurkkua siivuina
1pkt extra-mature cheddaria, cheddaria tai jotain muuta näpsäkkää juustoa, cheddar on hampparin paras kaveri :)

Paista ensin pekonit ja laita ne paistamisen jälkeen lautaselle, jossa on talouspaperia, että ylimääräinen rasva poistuu pekonista. Tämän jälkeen muotoile lihasta pihvit ja paista ne se. toiselta puolelta saat kypsät lihat ja kun käännät, lisää lihan päälle juustot ja paista kunnes juusto on sulanut. Tee pihveistä vähän suurempia kuin hampurilaissämpylä on, koska liha kutistuu pannulla kohtuullisen paljon.

Kun pihvit on valmiita, halkaise mikrossa lämmitetyt hampparisämpylät (mikrossa lämmitettynä kestävät pehmeinä, mutta voi myös pannulla käyttää...), voitele alaosa savuketsupilla (2tl riittää), lisää päälle paistettu pekoni, pekonin päälle remoulade-kastiketta 1-2rkl, sitten salaatinlehdet, pihvi sulatetulla juustolla, tomaatit ja tuorekurkki ja päällimmäiseksi vielä valkosipulimajoneesi. Voit puristaa hampparia vähän kasaan jos tahdot, mutta pakko ei ole, syö.

Tämmöinen variaatio tämä, oli muuten pirun hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti