sunnuntaina, helmikuuta 09, 2014

Kana(ruis)burgerit cheddarkastikkeella

Pitää taas pitkästä aikaa laittaa tähän vähän reseptiä jemmaan kun tuli tehtyä vallan onnistuneet kanaburgerit. Ajatus lähti siitä, että miten voisi käyttää maissia kanan paneroinnissa ja tämän kaveriksi tietysti pitää saada juustokastike cheddarista. Cheddarin kanssa kävikin tuuri kun sai kerrankin ihan palana luolakypsytettyä cheddaria, joka on muuten äärettömän hyvä juusto johonkin dippiin tai vastaavaan (samalla kastikkeella varmaan tortilla chipsitkin maistuis aika hyvälle...). Suosittelen kyllä sitä kokeilemaan, Joensuusta tätä löytyy Pilkon Citymarketin kenenlie-juustotiskistä siitä leipä- ja vihannesosaston välistä :P

Kanaburgerin resepti alla:

Itse ruishamupurilainen:
3kpl broilerin ohutfile (tms. maustamaton)
2-3dl maissilastuja (corn flakes, tortilla chipsit kelvannee kans :D)
suolaa
ripaus cayannepippuria
½-1tl mustapippuria
1tl currya
ruisleipäpaloja
punasipulia
suippopaprikaa
tomaattia
salaattia

Savuketsuppi:
½tl nestemäistä savua (Reese's hickory liquid smoke)
0,5dl Ketsuppia

Cheddarkastike:
100-150g Luolakypsytettyä (nom!) tai jotain muuta _oikeaa_ cheddaria (huom! Ei mitn. sulatejuustojuttuja.)
2-3dl maitoa
1rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
1tl currya
1tl suolaa
½tl kurkumaa
ripaus valkopippuria

Broilereiden valmistus tapahtuu se. murskaa maissilastut (corn flakesit) kaulimella muovipussissa todella hienoksi muruksi. Lisää sekaan suolaa, cayannepippuria ja mustapippuria. Sekoita mausteet jauheeseen ja heitä broilerinfileet yksitellen pussiin (leivitä broilerit pussissa). Tämän jälkeen paista broikut.

Samalla kun paistat broilereita, voit tehdä cheddarkastikkeen.Käytännössä tämä on vaalea peruskastike, johon vain sotketaan mausteet. Muista kuitenkin, että kun lisäät juuston, ei kastikkeen tarvitse kiehua ettei juusto juoksetu! Semmoinen 60-70asteinen kastike varmasti riittää. Kastike siis 'bout näin: Raasta ensin juusto, sulata voi kattilassa, lisää sulaan voihin vehnäjauhot. Kun nämä on "sekaisin", voit lisätä pikkuhiljaa maitoa kunnes kastikkeen koostumus on sopiva (semmoista kohtuullisen notkeaa). Lisää kastikkeeseen mausteet ja juusto, anna olla vähän aikaa että maku tasaantuu.

Broikkujen paiston jälkeen voit käyttää ruisleivät nopeasti pannulla ottamassa makua ja lämpenemässä.

Sekoita savuketsuppi ja pilko tarvittavat kasvikset. Voitele ruisleipä savuketsupilla ja laita broilerin päälle reilusti cheddarkastiketta. Tarjoile kasvikset joko erikseen tai koostettuna hampurilaisessa - choice is yours. Helpointa tästä on tehdä "avoin" burgeri, koska kastike on sen verran notkeaa :) ==> Syö, oli hyvää.



1 kommentti:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä :). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista